درخواست پناهندگی دیپلمات‌های افغانستانی در کانادا

9 آذر 1400 بدون نظر

 

موسسه ملک پور هیچ گونه خدماتی برای پناهندگی ارائه نمی کند و مطالب این صفحه تنها جهت ارتقا اطلاعات شما عزیزان و آشنایی با خطرات پناهندگی ارایه می گردد.

 

به گزارش خبرگزاری آوا افغانستان، خانم «شینکی کروخیل» سفیر کشور افغانستان در کانادا خاطر نشان کرده است که از سال 2002 تاکنون 4 سفیر و 9 دیپلمات افغان از برگشت به افغانستان خودداری نموده اند و در مجموع بیش از 20 تن دیگر همراه با خانواده های خود در کانادا باقی مانده اند و درخواست پناهندگی در این کشور را داده اند.

خانم کروخیل ضمناً اظهار داشتند که در لیست پناهندگان سیاسی نام افراد عالی رتبه ای همچون سفیر پیشین افغانستان نیز وجود دارد که در ماه دسامبر سال 2016 پس از اتمام دوره کاری خود در این کشور ماندگار شد و از بازگشت به افغانستان خودداری نموده اند.

ایشان در ادامه ضمن ابراز نارضایتی از این موضوع, این امر را موجب بی اعتمادی کشورها به افغانستان و آسیب رسیدن به اعتبار دیپلمات های افغانستانی در آینده عنوان نمودند و خواستار بررسی دقیق این موضوع از جانب وزارت امور خارجه این کشور شدند تا ضمن ریشه یابی این موضوع، از بروز مجدد این امر پیشگیری شود. ایشان همچنین به این موضوع اشاره نمودند که در سال گذشته به دلیل بروز موضوعات اینچنینی، کشور کانادا تصمیم به عدم صدور روادید برای خانواده دیپلمات های افغان گرفت و از دادن ویزا به آنان امتناع نموده است.

در سالیان اخیر و با توجه به شرایط حاکم در این کشور، درخواست پناهندگی سیاسی از سوی دیپلمات های افغانستانی در بسیاری از کشورهای خارجی چندین سال است که حکومت این کشور را به چالشی جدی کشانده است. با این حال وزارت امور خارجه افغانستان نیز این مساله را که شماری از دیپلمات های این کشور در کشورهای دیگر تقاضای پناهندگی سیاسی نموده اند را تایید کرده و تا کنون راه حل مناسبی برای جلوگیری از این موضوع در نظر نگرفته است.

در سال های گذشته همواره شاهد این قضیه بوده ایم که ده ها دیپلمات در سال پس از اتمام ماموریت خود، از برگشتن به افغانستان امتناع نموده اند و از کشور میزبان خود تقاضای پناهندگی داشته اند. طبق آماری که وزارت امور خارجه افعانستان اعلام نموده است، در 15 سال گذشته 203 دیپلمات افغان در کشورهای مختلف پناهنده سیاسی شده اند و شمار کشورهایی که افغانستان در آنها پناهنده سیاسی دارد بیش از 70 کشور می باشد.

همچنین کمیسیون روابط بین الملل پارلمان افغانستان در خصوص پناهندگی دیپلمات های این کشور در سایر کشورها به این موضوع اشاره نمود که بسیاری از این دیپلمات ها صرف نظر از وفاداری و لیاقت، بر اساس شناخت و رابطه با مقامات عالی رتبه کشور مشخص گردیده اند.

در این شرایط، درخواست پناهندگی سیاسی از سوی دیپلمات های افغان در کشورهای غربی کماکان ادامه داشته و برای وزارت خارجه این کشور تبدیل به یک معضل دیپلماتیک شده است

امتیاز 5 از 5 ( 1 رای ثبت شده)

مطالب مرتبط و مفید


ثبت پرسش
مشاوره رایگان